Расписани парламентарни избори за 17. децембар

Фото: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић потписао је данас у Председништву Србије указ о распуштању Скупштине Србије и расписивању ванредних парламентарних избора за 17. децембар

Вучић је рекао да је, на основу члана 109, став 1 и 5 Устава Републике Србије и члана 21 став 1 Закона о председнику Републике, на образложени предлог Владе Србије од 30. октобра, донео указ о распуштању Народне скупштине Републике Србије.

Рокови за вршење изборних радњи почињу да теку од дана ступања на снагу ове одлуке даном објављивања у Службеном гласнику Републике Србије, навео је oн.

Председник Скупштине Србије Владимир Орлић расписао је данас локалне изборе за 17. децембар и позвао грађане и политичке актере да узму учешће на овим изборима.

Орлић је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекао да су локални избори расписани у складу са Законом о локалним изборима и Законом о локалној самоуправи, и навео да ће избори за одборнике бити одржани у скупштинама 65 градова и општина у Републици Србији.

Ова одлука ступа на снагу у тренутку објављивања у Службеном гласнику и од тада почињу да теку рокови за спровођење изборних радњи, напоменуо је он и додао да ће изборе реализовати надлежни органи у складу са законом.

 

Извор: Влада Републике Србије

РИК

ПИК

Општина Врбас