Александар Вучић посетио Куцуру – Борићу се за Врбас и сва места

 

Мештани Куцуре окупили су се у великом броју да дочекају председничког кандидата СНС Александра Вучића. Вучића су дочекали млади у народним ношњама које представљају ову мултинационалну средину. 

"Судите по делима, по ономе што је неко урадио и оно што ће тек да уради, по плановима и програмима! Хвала вам на невероватном дочеку, хвала свима који сте овде. 

Уложићемо 520.000 евра у Основну школу 'Братство-јединство. Важно је да урадимо и канализацију, у Врбасу морамо да урадимо и трг и Дом културе, да решимо питање канала. Али ја не идем у места у којима смо највише урадили већ у места у којима нисам задовољан колико смо урадили, да бих рекао да ћемо да урадимо за њих. Зато сам овде. Кад запосле људе, онда ће и месне заједнице имати много више новца за различите пројекте, и за асфалтирање улица, и за све што је неопходно. У Врбас мора да дође један велики инвеститор, да запосли људе.

Веома сам забринут због ситуације у свету која се из дана у дан све више рефлектује на нас. Кад рат превлада у главама људи, онда ми мали имамо проблеме. Зато морамо да чувамо мир и стабилност. У ова тешка времена је најважније да будемо обазриви, одговорни и озбиљни. Ми старији морамо да обранимо будућност наше деце, да не будемо у све уплетени. Не морају деца да страдају, да сачувамо своја села, своје градове, да сачувамо своју земљу. Да једном будемо паметнији, а не да ми страдамо.

Кад возови крену низбрдо, ми морамо да се склонимо и останемо ван колосека. Да једанпут ми будемо паметнији и да не страдамо. Једна смо од ретких земаља која чува свој понос и достојанство. Суштина наше политике, осим нових болница, путева, радних места, пруга, је да сачувамо људе, и да вратимо младе у земљу. У Србији неће бити лако. Долазиће вам ових дана са обећањима, и говориће да ће пошто ме смене тећи мед и млеко. Па што нису тада радили, пре 20 година, што тада нису текли мед и млеко. Делили су својим тајкунима да раде шта хоће, што тада нису отварали клинике и фабрике? Није их ни занимало, што нису урадили било који део ауто-пута? Ја више не одговарам на увреде, моје је да вам кажем шта ћемо да урадимо. Школа 'Братство-јединство” ће да буде урађена, када вам то кажем, ви знате да ће да буде урађено. То је оно што је политика, за то вам требају финансије, а да бисте имали финансије, морате да имате слободу и мир. Зато вам хвала на томе што разумете.

Избори нису игра, држава није играчка. Најважније је оно што ми можемо заједно да урадимо за нашу земљу. Плаћали смо високу цену погрешних избора много пута, Србија је последње две године прва у стопи раста у економији. Да бисмо то могли, потребни су нам мир и стабилност. Потребна је ваша подршка, потребни су мир и стабилност. Овде је у питању борба неких да Србију врате у прошлост, а са друге стране борба за будућност Србије. Молим вас да своју земљу чувамо у миру.

Свакога дана разговарам са свим светским лидерима, нико не може да предвиди шта ће да се догоди, зато вас молим да се ми држимо заједно, да волимо нашу земљу да бисмо је сачували у ова тешка времена. То је позив на одговорност и озбиљнији је него икада. Молим вас само да не доносите одлуку на основу тога ко лепше изгледа. Судите по делима, по ономе што је неко урадио и оно што ће тек да уради, по плановима и програмима.

Неки говоре 'никад не реци никад' уласку у НАТО. Ја не мислим да Србија треба да уђе у НАТО. Сами можемо да чувамо своју земљу и своју земљу! Потребна нам је слобода. Можемо да опростимо, али не и да заборавимо. Ни Милицу Ракић, ни сву нашу децу. Сва њихова политика се своди на 'УА Вучић'. Ја нећу да одговарам на то. Моје је само да вас позовем да сами процените колико смо се борили. Ја сам у претходних пет година дао све од себе. Да ли сам грешио. Нема сумње да негде јесам. Али сам увек рекао извини, и настављао још јаче да се борим. Борићу се за Куцуру и Врбас, за Змајево, за сва села и места. И бринућу за нашу земљу и грађане, без обзира на веру и националност. А ви ме држите за реч, ја ћу доћи да отворим школу када се реновира. Хвала вам пуно, бескрајно вас волим, живела наша Србија", поручио је Вучић. 

 

 

 

 

РИК

ПИК

Општина Врбас