Покрет социјалиста: Наш циљ је хуман однос према човеку

Диана Миловић, шефица Изборног штаба Покрета социјалиста, позвала је данас грађане који гласају на бирачком месту број 5 у Врбасу да у поновљеним изборима за председника Србије, заказаним за уторак, 11. април, још једном гласају за Александра Вучића и тако потврде уверљиву победу новог председника Републике.

На конференцији за медије јавности су се обратила четири кандидата за одборнике СО Врбас, која ће се бирати на локалним изборима 23. априла. Они су заједно истакли да ПС, "истинска левичарска партија", једина у фокус ставља појединца и стало јој је да помогне у решавању његових свакодневних проблема.

"Примећујемо да поједине странке улазе у кампању са обећањима за бољи живот, а неке од њих и са више од 20 година учешћа у власти, и даље немају објашњења шта је то утицало да се претходном периоду не испуне њихова обећања. Неке партије које се предтављају као левичарске у фокусу своје кампање имају капиталне пројекте, а ни у једном моменту се не држе основне идеје левице - а то је човек. Покрет социјалиста је истинска левица, залагаћемо све за све грађане, а наш циљ је хуман однос према човеку. Позивам грађане да подрже ПС, бавићемо се проблемима за чије смо решавање преузели одговорност на републичком и покрајинском нивоу. Наш слоган је - Наши људи за нашу општину", рекао је др Милутин Мркша, први на листи кандидата ПС.

Предраг Радовић, кандидат са листе ове странке, истакао је да слоган "Наши људи за нашу општину" значи да план Покрета социјалиста није да се јавност упозна са кандидатима ове странке у месец или два месеца кампање, већ се ради о кандидатима коју су познати грађанима општине Врбас кроз политичко и професионално ангажовање годинама уназад. "Нашу иницијативу да се у Врбасу отвори канцеларије за вештачење и прегледе за остваривање пензије и туђе помоћи, потписало је за само две недеље 2.000 грађана, и она је уродила је плодом. Од сада ће ова услуга постојати у Врбасу, у згради ПИО фонда, и свечано отварање заказано је за четвртак, 13. априла. Више неће бити потребе да наши грађани, око 1.500 годишње, одлази у Нови Сад и тамо врши прегледе, већ ће то моћи да ураде у свом граду", рекао је Радовић и додао да је ово доказ да Покрет социјалиста испуњава своја обећања.

Славица Димитријевић, кандидаткиња Покрета социјалста, истакла је да ова партија има припремљен програм и за области родне равносправности, борбе против породичног насиља и економског оснаживања жена, док је Маша Рајковић, најмлађа кандидаткиња Покрета социјалиста, истакла да је њена одлука да се политички ангажује била мотивисана препознавањем енергије у овој партији у борби за бољи живот грађана. "Одговорно тврдим да Покрет социјалиста не обећава оно што не може да испуни и позивам све своје другове и другарице да изађу на изборе и заокруже број 4", рекла је Маша Рајковић

РИК

ПИК

Општина Врбас