Реакције у странкама на резултате избора

У првим реакцијама у ОО СНС изразили су велико задовољство оствареним резултатима. „Ово је убедљива победа СНС-а и задовољство ми је због подршке коју смо добили у општини Врбас. Имамо већи број гласова него на локалним изборима и сврстали смо се у круг одбора странке који има најбољи резултат. Ово је велики дан за СНС, велики дан за Врбас и Србију“, рекао је Игор Бечић, председник ОО СНС, коме ће ово бити седми мандат у Народној Скупштини.

 
И Марјана Мараш, председница ОО СПС, задовољна је резултатом на изборима који је оставрила ова партија. „Очекивали смо да поновимо резултат од пре 18 месеци, а надали се да можемо да идемо до резултата који смо остварили на локалним изборима пре пет месеци. Ипак, ово је један од најбољих резултата у оквиру наше партије, што нас чини задовољним“, рекла је Мараш која ће бити народна посланица у републичком парламенту.

„Имамо разлога да будемо задовољни јер смо у Врбасу остварили резултат изнад просека на републичком нивоу. Хвала партнерима из ЛСВ и надам се доброј сарадњи у будућности. Циљ нам је да се представимо грађанима, дефинишемо политику и озбиљно се бавимо локалним проблемима“, рекао је Драган Стијеповић, председник изборног штаба коалиција НДС-ЛСВ.

Ненад Велицки, председник ОО ДС, истакао је да су резултати партије на локалном и на републичком нивоу плод расцепа у странци. „ДС је једина која се бескомпромисно супротставила СНС-у. Мислимо да је НДС са Борисом Тадићем одузела ДС-у доста гласова, пре свега зато што претендује да буде у власти са СНС. Спремамо се да будемо јака опозиција, која ће износити праве ставове грађана поводом свега што се дешава у држави“, рекао је Велицки.

 

Преглед привремених резултата за општину Врбас >


РИК

ПИК

Општина Врбас