Из општине Врбас 24 кандидата за посланике

Републичка изборна комисија прогласила је у среду збирну изборну листу за учешће на парламентарним изборима 16. марта. На изборима ће учествовати 19 листа странака и група грађана, са 3.020 кандидата, од чега су 64 одсто мушакрци. Међу њима се налазe и 24 кандидата са пребивалиштем у општини Врбас, који су распоређени на 12 листа.

Прва на гласачком листићу је коалиција окупљена око Српске напредне странке (СНС-СДПС-НС-СПО-ПС), и њихов кандидат је Игор Бечић, председник ОО СНС. Коалиција СПС-ПУПС-ЈС је друга и кандидаткиња за посланицу ове коалиције је Марјана Мараш, председница ОО СПС. Демократска странка Србије је трећа и њен кандидат у општини Врбас је Гојко Перовић, председник ОО ДСС. Следи Либерално-демократска партија са кандидатом Вељком Цицмилом, менаџером локалног одбора ове партије, затим Савез војвођанских Мађара који у општини Врбас кандидује Јаноша Догнара, док је под редним бројем 6 на изборној листи Српска радикална странка са кандидатом Бојаном Марковићем, председником ОО СРС. Листа Уједињених региона Србије је на седмом месту и на њој нема кандидата из општине Врбас, док је на осмом месту листа Демократске странке, на којој се нализе два кандидата из општине Врбас, Ненад Велицки, председник ОО ДС, као и Миклош Дубињи. Девета је листа покрета "Двери", са три кандидата из општине Врбас: Иваном Костићем, Жељком Потежицом и Ненадом Тмушићем, док је десета листа СДА Санџака Сулејмана Угљанина која није кандидовала никога из општине Врбас.

Пред гласачима ће на 11. месту бити листа Нове демократске странке Бориса Тадића, чији је пун назив "Борис Тадић - Нова демократска странка - Зелени, ЛСВ - Ненад Чанак, Заједно за Србију, ВДМК, Заједно за Војводину, Демократска левица Рома", која је предложила два кандидата за посланике из општине Врбас - Милана Станимировића и Бранку Тадић. "Трећа Србија" је 12. на гласачком листићу, без кандидата из општине Врбас, док 13. на гласачком листићу, "Црногорска партија - Јосип Броз" има највише поверења у кандидате из наше општине. Ова коалиција изабрала је седам кандидата за посланике у Народној Скупштини: Александру Перовић, Љубомира Крунића, Љиљану Вуковић, Мину Бјелетић, Синишу Перовића, Томислава Марковића, Данила Милетића и Милоша Гаговића. "Листа националних заједница - БДЗ-МПСЗ-ДЗХ-МРМ-МЕП - Емир Елфић", под редним бројем 14, и листа "Доста је било - Саша Радуловић", под редним бројем 15, немају кандидате из општине Врбас, док је листа под редним бројем 16 - "Коалиција грађана свих народа и народности (РДС - СДС)", истакла два кандидата из општине Врбас - Будимира Саба и Ивана Сенку. Група грађана "Патриотски фронт - Борислав Пелевић", 17. на гласачком листићу, нема кандидате из општине Врбас, "Руска странка - Слободан Николић", под редним бројем 18, кандидовала је Жељану Николић и Милоша Николића, док "Партија за демократско деловање - Риза Халими", последња на гласачком листићу, нема кандидате из општине Врбас.

РИК

ПИК

Општина Врбас