Посета Ч. Јовановића Равном Селу

У уторак, 25. фебруара караван ЛДП и Чедомир Јовановић, Председник ЛДП, посетили су Равно Село и домаћинство Бора Војиновића, где су у радионици за израду музичких инструмената са домаћином разговарали о том занату, музици, стању у култури.

Тема о којој се приликом посете највише разговарало је расветљавање политичке позадине убиства Зоран Ђинђића. Јовановић је истакао да је ЛДП настао на тој теми, да се са Тадићевом ДС разишао због ставе да та тема мора бити апсолутни приоритет, да је за ЛДП тако и данас и да очекује  помаке у том правцу. Боро Војиновић је Јовановићу поклонио ноте композиције “Последња шетња”, коју је написао на дан сахране Зорана Ђинђића, коме је композиција посвећена.

У разговору са грађанима и обраћању медијима Јовановић је истакао: “Странка постоји да би дошла на власт, да бисмо онда могли да мењамо земљу уместо свих оних који су до сада њом владали. Верујем у те промене и реформе које је нужно спровести. Као што је било тешко променити државу на оном националном плану, када су та наводно тешка национална питања окупирала нашу пажњу, тако ју је тешко променити и сада, на овом плану нужности унутрашњих реформи и развоја. Те реформе имају цену, али њу треба платити и платићемо само нешто што вреди, а не сопствену пропаст. Сигуран сам да ћемо на овим изборима имати бољи резултат од свих досадашњих, али да ли ће то бити довољно за земљу, то одлучују људи који у њој живе”.

Јовановић је оценио да је земља најпре платила цену за погрешну политику која је за собом оставила пустош, да би затим почела да плаћа цену и за политику која је неспособна да мења ту пустош. Поред нове економске политике, земљи је, према речима Јовановића, потребна и нова политика у области спорта, нова културна политика, аграрна политика, нова политика у области безбедности. Он је казао да би свака општина сама требало да бира свог шефа полиције и, оценивши да је полиција у Војводини некада "уливала страхопоштовање", додао да је земљи преко потребан нови закон о полицији. Важна тема за Јовановића је и образовање. Своју срећу нећемо наћи у земљи у којој нам децу васпитавају таблоиди, а министар образовања није у стању да одговори на једно обично питање из мале матуре - рекао је Јовановић.

- Много посла је пред нама. Другим странкама желим да им буде како раде. Нека свако понесе терет одговорности за своју политику, ми свој терет носимо -  поручио је лидер ЛДП.

РИК

ПИК

Општина Врбас