СНС: Тражимо формирање антикорупцијског тима

Игор Бечић, председник Општинског одбора Српске напредне странке, најавио је данас на конференцији за медије да ће ова странка упутити руководству општине Врбас захтев за формирање антикорупцијског тима. Ово тело би се бавило евентуалним неправилностима при потрошњи буџетског новца. Бечић је истакао да је у јавним предузећима и установама, месним заједницама, као и код других буџетских корисника уочене одређене злоупотребе.

„Из тог разлога јавила се потреба за формирањем овакве врсте тима чији ће задатак бити да  пријаве грађана, као и информације које долазе из јавних предузећа и установа, прикупи и обради, а документацију и образложење, уколико има основа, проследи надлежним државним органима. Затражићемо да буде формиран стручан антикорупцијски тим у ком неће бити политике“, рекао је Бечић. Он је апеловао на будуће чланове овог тима да се њихово деловање не претвори у помињање политичких противника већ да, како је додао, једноставно сагледају шта се све дешавало у јавним предузећима и установама у претходном периоду, али и у будућности. „Позивам грађане да, уколико имају, преко 'Система 48'  изнесу сва сазнања о одређеним злоупотребама. Антикорупцијски тим ће реаговати на све примедбе о догађајима из прошлости, али и на оне које ће се можда дешавати у будућности“, рекао је Бечић.

Високи функционер СНС Тихомир Арсић нагласио је да је формирање антикорупцијског тима на нивоу општине неопходност у свим локалним самоуправама. „Српска напредна странка не преузима власт него преузима одговорност. Посао и ангажовање политичара у овом тренутку је нимало сладак колач. Председник СНС Александар Вучић својим радом уверава целу државу да ми нисмо чак ни политичка странка и да нисмо настали политичком вољом одређеног броја људи, већ да је то, просто, у тренутку у којем се Србија налазила, привредно, политички и финансијски била неопходност. То је један народни покрет или последњи покушај, трзај и вапај осиромашеног народа. Верујем да ће Српска напредна странка после ових избора преузети и потпуну одговорност и да ће бити пресудан фактор и чинилац у стварању Србије као пристојне државе“, рекао је Арсић и позвао грађане да 16. марта изађу на изборе и гласају за ову странку. „Чврсто верујем да ће за десет година, а можда и раније, сви светски медији извештавати о светском економском буму на Балкану који се зове Србија“, додао је Арсић. 

Мирослав Бесермењи, председник Русинске демократске странке, која ће на предстојећим парламентарним изборима наступити у коалицији са СНС, изразио је уверење да ће коалиција око СНС постићи добар резултат, али да то доноси велику одговорност и обавезу да се ради у корист државе и грађана. „Сви ми једни другима требамо да помажемо, и већина и мањине. До сада сам међу својим сународницима осећао страх, осећај обавезе и припадања или неприпадања, рачунања, али је то време прошло. Треба да схватимо да смо ми једна заједница у којој свако има своју вредност и треба да изађемо на изборе и гласамо“, истакао је Бесермењи.

РИК

ПИК

Општина Врбас