Ко ће из општине Врбас у Народну Скупштину?

У трку за посланичким местима у новом сазиву Народне Скупштине Републике Србије упистиће се и десетак кандидата из општине Врбас. Њих ће бити на свим страначким и коалиционим листама, а за шест кандидата Републичка изборна комисија већ је званично поврдила да ће се наћи на ванредним парламентарним изборима, заказаним за 16. март.

На листи АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - БУДУЋНОСТ У КОЈУ ВЕРУЈЕМО (Српска напредна странка, Социјалдемократска партија Србије, Нова Србија, Српски покрет обнове, Покрет социјалиста), на 64. месту налази се кандидат Игор Бечић, председник ОО СНС у Врбасу, док је на листи ИВИЦА ДАЧИЋ - "Социјалистичка партија Србије (СПС), Партија уједињених пензионера Србије (ПУПС), Јединствена Србија (ЈС)", на 12. месту Марјана Мараш, председница ОО СПС. Иначе, међу свим кандидатима из општине Врбас, Марјана Мараш се нашла на  највишој позицији. Са друге стране, на последњем, 250. месту листе кандидата Демократске странке Србије - Војислав Коштуница, налази се Гојко Перовић, председник ОО ДСС Врбас. И листа ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ - ЛДП, БДЗС, СДУ, бирачима нуди могућност да гласају за једног кандидата из општине Врбас, јер се на 182. месту налази Вељко Цицмил, менаџер локалног одбора ЛДП у Врбасу. Јанош Догнар из Врбаса, члан СВМ, налази се на 248. месту листе кандидата за посланике Vajdasagi Magyar Szovetseg - Pasztor Istvan - Савез војвођанских Мађара - Иштван Пастор, док је Бојан Марковић, председник ОО СРС, 142. кандидат за посланика на листи СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА - ДР ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ. Незванично, очекује се да се два кандидата из општине Врбас нађу и на листи коју припремају Нова демократска странка Бориса Тадића и Лига социјалдемократа Војводине Ненада Чанка.

Интересантно је да се након избора 16. марта може догодити да чак четири посланика у Народној Скупштини буду лица која су рођена, живела су или и даље живе у Равном Селу - Марјана Мараш и Душан Бајатовић из СПС, и Игор Бечић и Вучета Тошковић из СНС. На листи коалиције око СПС налази се и један кандидат који је већи део живота провео у Врбасу - Момо Чолаковић из ПУПС-а.

РИК

ПИК

Општина Врбас