Вучић: Грађани наградили поштење, истину и одговорност

Грађани су наградили поштење, истину и одговорност, изјавио је лидер СНС Александар Вучић у Врбасу и саопштио да је та странка освојила 40 одсто гласова.

Вучић је констатовао да је СНС за четири године направила невероватан преокрет, јер је данас освојила 40 одсто гласова бирача на локалним изборима у Врбасу, а 2009. године - 13 одсто.
"Показали смо да грађани и поред тешких одлука које смо донели воле поштење, истину и одговорност", рекао је Вучић.

Према његовим речима, на основу пребројаних гласова на 32 од 36 бирачких места, СПС је освојила нешто мање од 24 одсто гласова, а ДС нешто мање од 18 одсто. Упитан ко су потенцијални партнери СНС у том граду, Вучић је рекао да је могуће да им нико неће бити потребан, указујући да је та странка освојила 18 од 36 мандата.
"На граници смо, могуће је да нам нико неће ни требати", рекао је Вучић.

Он је рекао да је за напредњаке сада важно да испуне очекивања грађана Врбаса и да покажу одговорности. "Важно је да Врбас више нема бахату и осиону власт какву је имао до сада ", казао је Вучић.

Према његовим речима, и локална и покрајинска власт уложила је много да би поделила СНС, али то се није догодило. "Наше је било само да изађемо пред грађе, поштено, да предложимо тешке мере... Људи верују у поштење, одговорност и борбеност. Бескрајно сам захвалан", рекао је Вучић.
"Ово је наша пета у низу убедљива победа у Војводини, а у Врбасу је освојена у најтежим условима, у месту у којем су и СПС и ДС били на власти и у време када је покрајина овде улагала како би подршку добио ДС", констатовао је Вучић.

Он је поручио и да ће се низ победа у војвођанским градовима наставити, јер, истакао је, људи препознају одговорне људе који раде у њиховом интересу, у односу на оне који, како је рекао, само критикују и подмећу. Вучић је такође запитао све оне који су говорили о легитимитету на републичком нивоу да ли су размишљали о промени легитимитета на покрајинском нивоу.

 

Дачић честитао СПС-у у Врбасу

Ивица Дачић је честитао СПС-у у Врбасу изванредан резултат на данашњим локалним изборима, као и грађанима који верују у исправност политике коју води СПС.
"Наша коалиција је освојила за трећину бољи резултат, него на прошлим изборима и још једном потврдила да је друга по снази политицка групација у Србији", рекао је Дачић.

Потпредседник СПС Душан Бајатовић каже да успех странака владине коалиције на зборима у Врбасу показује да Влада Србије ужива подршку грађана.
Бајатовић је изразио задовољство због бољег резултата социјалиста у односу на прошле изборе.

"Данашњи резултати говоре да би било природно и логично да се будућа власт формира по угледу на владину коалицију", рекао је Бајатовић, објаснивши да су избори у Врбасу реалан показатељ политичког односа снага у Србији.

Пајтић: Глас купован за 5.000 динара!

Заменик председника ДС и председник владе Војводине Бојан Пајтић изјавио је да су у Врбасу данас куповани гласови по цени од 5.000 до 8.000 динара.
Пајтић није навео ко је то радио.
На питање новинара да ли има доказе за оптужбе да су куповани гласови, Пајтић је рекао да ће пријава бити поднета против НН лица и да ДС зна људе који су то пријавили, те да је, како је казао, на државним органима да утврде истину.
"Избори у Врбасу протекли су у атмосфери насиља и пребијања наших активиста и хапшења Горана Јешића, који се усудио да каже да у млеку има недозвољен проценат афлатоксина", рекао је Пајтић.
Он је истакао да је излазност у Врбасу била 63,3 одсто и да је то једино што може да коментарише, док ће ДС резултате избора објавити и коментарисати у 22 сата.

 

Извор: Танјуг

РИК

ПИК

Општина Врбас