ЛДП – ЛСВ: Грађани не смеју да трпе

Коалиција Либерално демократске партије и Лиге социјалдемократа Војводине одржала је у среду завршну конвенциују пред локалне изборе у општини Врбас. Лидери партија Чедомир Јовановић и Ненад Чанак позвали су грађане да подрже кандидате ових партија, јер њих интересују локалне теме, град Врбас и сва места у општини, а циљ им је да живот свих грађана учине бољим.

Председник ЛДП Чедомир Јовановић истакао је да је пре четири године у кампањи у Врбасу говорио о „свему ономе што се данас дешава и да је поносан на чињеницу да Вучић и премијер и лидер СПС Ивица Дачић данас интерпретирају ставове ЛДП изречене још пре четири године“. Говорећи о локалним изборима у Врбасу, Јовановић је казао да је у трци превише старанака за општину као што је Врбас. „Видео сам доста тога у животу, али овакву гужву и хаос као што је у Врбасу нигде нисам. Заиста је превише странака укључено у изборну трку у Врбасу. Наша листа је најмлађа и то довољно говори о перспективи политике са којом пред људе у Врбасу излазимо, а програм морају бити ти људи и њихов бољи живот", истакао је лидер либерала.

Лидер ЛСВ Ненад Чанак рекао је да верује да ће кандидати са листе ЛДП-ЛСВ остварити бољи резултат него на претходним локалним изборима у Врбасу када су по први пут прешли цензус. „Локални избори у Врбасу су значајни за опипавање пулса бирачког тела у Војводини. Уверен сам да је након прошлогодишњег цунамија до ког је дошло стварањем нове републичке власти, дошло до тектонских поремећаја и да сада треба сачекати да тло слегне и видимо шта се догодило. Грађани не смеју да трпе због тога и надам се да ће Врбас након избора добити локалну власт какву заслужује и да ће у њој бити и коалиција ЛДП и ЛСВ. Ми смо они који стоје иза својих ставова већ деценију“, поручио је Чанак. 

Менаџер ОО ЛДП Врбас и први на листи Вељко Цицмил приметио је да је формирано много коалиција странака са потпуно различитом политиком, што није случај код ЛДП и ЛСВ. „У протекле четири године смо се договарали о конкретним решењима и увек смо могли да рачунамо на подршку једни других, код свих значајних локалних тема. Локални економски развој мора да буде у фокусу након наредних избора. Инсистирали смо на формирању Канцеларије за локални економски развој, она је направила неке добре ствари, али свакако мора да прошири простор за своје деловање и да добије јачу подршку. Млади морају да буду у првом плану, због чега смо инсистирали смо и на отварању Канцеларије за младе, а она је учинила многе добре ствари. Потребан нам је штедљивији буџет од овог садашњег, али и јасни критеријуми расподеле буџетских средстава. Равномеран развој општине је такође нешто што је важно, да се села развијају равномерно са градом. Једино уз подршку ЛДП и ЛСВ можемо да остваримо све то“, поручио је Цицмил.

Председник ОО ЛСВ Марио Мажар рекао је да ова странка и ЛДП кампању у Врбасу воде пуне четири године, а не само 30 дана. „Нисмо качили слике наших лидера ни по дрвећу ни по бандерама, ми смо закачили наше слике, урадили свој летак. Вашим гласом ова једина логична коалиција у мору нелогичних коалиција може да помогне овом граду, да му врати част и онакво стање какво Врбас заслужује“,  рекао је Мажар.

РИК

ПИК

Општина Врбас