Ђукић Дејановић: Морамо решити проблем кадра у ОБВ

Министарка здравља и потпредседница СПС Славица Ђукић Дејановић изјавила је током посете Општој болници Врбас да велики проблем тој здравственој установи представља недостатак стручног кадра, и најавила његово скоро решавање.

Ђукић Дејановић је разговарала с лекарима и менаџментом ОБВ, у оквиру изборне кампање за локалне изборе, заказане за 13. октобар.
"Последњих месеци запослени у болници примају за 20 одсто умањен лични доходак и дошли смо у ситуацији у којој никада више, ниједна здравствена установа у Србији не сме да буде - да због грешке менаџмента буду кажњени здравствени радници", рекла је Ђукић Дејановић и додала да је највећи проблем болнице недовољан број стручног кадра. То морамо решити већ од новембра, када будемо радили план стручног кадра", рекла је Ђукић Дејановић.  Министарка здравља посетила је и амбуланту у Равном селу. Она је, том приликом, подсетила да су локалне самоуправе оснивачи домова здравља, и да они који врше власт у локалним срединама одговарају и за организацију рада домова здравља и амбуланти.

Потпредседница СПС изјавила је да је коалиција СПС-ПУПС-ЈС-СВМ-Удружење Крајишника једина која је за носиоца листе на локалним изборима у Врбасу истакла жену и да је то предност те коалиције. „Локални избори су прилика да обични људи узму ствар у своје руке и реше проблеме са којима се сусрећу на локалном нивоу. Наша коалиција појачана је са Савезом војвођанским Мађара и Удружењем крајишника и верујем да ће остварити победу у Врбасу и да ће Врбас после избора бити место у ком ће људи моћи да живе од сопственог рада", рекла је Ђукић Дејановић. Обраћајући се кандидатима за одборнике она је рекла и да локални избори у Врбасу долазе у тешком времену када се уводе изузетно рестриктивне мере и када је потребно много одрицања да би и у Србији и у локалним срединама у будућности било много боље.

Кандидате поменуте листе подржали су обраћањем и двојица председника општина - председник општине Апатин Живорад Смиљанић и председник општине Мали Иђош Марко Ровчанин.

РИК

ПИК

Општина Врбас