Зорана Михајловић: За две и по године можемо направити резултат

Потпредседница Српске напредне странке Зорана Михајловић изјавила је данас у Врбасу да проблем Великог бачког канала може бити решен у наредне две до две и по године. На конференцији за медије у просторијама локалног одобра СНС она је подржала кандидате ове странке на предстојећим локалним изборима, предвођене првим на листи др Братиславом Кажићем. 

Михајловић је за ВБК рекла да је то „највећа еколошка црна рупа у Европи“ и да ће Влада Србије учинити све да проблем загађености Великог бачког канала реши у најкраћем реалном року. "Нећу као сви моји претходници говорити да ће проблем Великог бачког канала бити решен за годину дана, јер је то немогуће, али кажем да ћемо максимално радити на његовом решавању и верујем да за две и по године можемо направити резултат“, рекла је Михајловић. Према њеним речима, биће покренути и разговори са највећим загађивачима како би они добили могућност да дају конструктиван предлог како да се проблем загађености канала реши на најбољи начин. „Много чешће ћемо слати инспекције тако да ће загађивачи морати да се понашају на начин како би се понашали у свим земљама Европе“, рекла је Михајловић и додала да ће бити утврђено и на који су начин трошена средства која су од 2006. године улагана у решавање загађености ВБК. 

„Чињеница је да се више од 20 година прича о проблему Великог бачког канала, али да је врло мало урађено, а оно што могу да тврдим је да нећемо давати нереална обећања, али да ћемо сигурно радити на решавању тог огромног проблема“, рекла је Михајловић. Она је у оквиру предизборне кампање за локалне изборе у Врбасу заказане за 13. октобар поред ВБК и постројење за прераду отпадних вода. „СНС је спремна да преузме власт и у Врбасу и спремна је да преузме одговорност руковођења том општином. Верујем да ће СНС на изборима 13. октобра остварити победу у Врбасу и да ће кандидати за одборнике наше коалиције, предвођени доктором Братиславом Кажићем, кандидатом за градоначелника, у будуће водити општину Врбас на добробит свих његових грађана“, рекла је Зорана Михајловић.

У оквиру предизборне кампање потпредседница СНС је обишла Велики бачки канал и постројење за прераду отпадних вода.

Претходно је Врбас посетио и Саша Мирковић, функционер СНС који је и помоћник министра за саобраћај. Он је заједно са сарадницима обишао кружну саобраћајницу код моста према насељу Виногради, затим раскрснице улица Маршала Тита и Иве Лоле Рибара и улица Данила Бојовића и Палих бораца на којим се планира постављање семафора, као и саобраћајнице која повезује Савино Село и Врбас и Змајево и Врбас.

РИК

ПИК

Општина Врбас