Дачић: Наша коалиција хоће да Србија крене напред

Коалиција Социјалистичке партије Србије, Партије уједињених пензионера Србије, Јединстване Србије, Савеза војвођанских Мађара и Удружења Крајишника одржала је данас у Врбасу завршну конвенцију пред предстојеће локалне изборе.

Лидер СПС Ивица Дачић изјавио је „да наду у бољи живот која је постојала код младих који су 5. октобра 2000. били против тадашње власти може да оствари садашња власт којој, за разлику од ДОС-а, сујета није важнија од будућности државе“. Уз Дачића, на конвенцији су говорили Марјана Мараш, председница ОО СПС, Душан Бајатовић, председник ПО СПС, Драган Марковић Палма, лидер ЈС, Милан Кркобабић, заменик председника ПУПС, Иштван Пастор, председник СВМ, и Миле Боснић, председник Удружења Крајишника.

Дачић је рекао да циљеви због којих су млади били против власти 2000. године нису остварени "али да та нада није изгубљена зато што постоји данас ова власт која води Србију и којој није сујета важнија од будућности и Врбаса и целе земље".

"На данашњи дан, пре 13 година, био је 5. октобар. Ја им замерам што нас нису раније срушили, јер би се пре вратили на власт. Наша коалиција хоће да Србија крене напред, да заузме место које јој припада у светској заједници народа", рекао је Дачић и истакао да ће само јака Србија бити цењена и да ће моћи да одбрани националне и интересе грађана. Према његовим речима, нема јаке Србије ако нема ни јаког Врбаса и сваког другог града. "Србија мора да се брани само реалном, рационалном и мудром политиком и дипломатијом. У миру се за рат јављају најгори, а кад је рат јављају се најбољи. Дај боже да више никада нећемо морати да гинемо за Србију него да наша деца да живе и раде за Србију и да имају будућност у њој", рекао је Дачић.

Дачић је напоменуо да они који данас воде Србију имају велику одговорност, „јер грађани неће прихватити да ми нисмо криви, већ нек други за њихов тежак живот. Нису се они пре 13 година борили да Србија сада има више незапослених него тада, да има мање успешних него неуспешни фирми. Ми сада не смемо да обећавамо него да радимо“, рекао је Дачић.

Председник СПС-а је истакао и да жели да се у Врбасу „направи јак тим, као што то јесте у Србији, који ће преузимати ризик и одговорност за вођење града или државе у ситуацији када то није лако". "Кад је лако, сви се јављају и сви хоће да воде, а кад је тешко важно је да они који су на челу институција буду спреми да ризикују и спроводе промене које можда неће бити популарне, али ће довести до боље ситуације за грађане", рекао је Дачић.

РИК

ПИК

Општина Врбас