ДС за очување добрих односа међу народима

Заменик председника Демократске странке др Бојан Пајтић посетио је Куцуру у оквиру предизборних активности ове странке. Др Пајтића прво су угостили гркокатолички свештеник Алексеј Худак и његова супруга Јелена Худак, кандидат за одборника у Скупштини општине Врбас.
Након ове посете Пајтић је обишао и куцурско Домско одељење Геронтолошког центра Врбас, које је пре пар година реновирано и након чега је повећан смештајни капацитет. „Покрајински секретаријат за социјалну политику и демографију издвојио је тада нешто више од седам милиона динара за прву фазу реконструкције“, подсетила је Радмила Мусић, диркеторица Геронтолошког центра.

Током обиласка Куцуре, др Пајтић је разговарао и представницима све три верске заједнице у Куцури, са волонтерима укљученим у акцију уређења обале канала, учесницима ликовне колоније, такмичарима у прављењу рибљег котлића и многим другим грађанима.

„Демократска странка је више од 20 година заштитник националних заједница које живе на овим просторима. Општина Врбас је позната по томе што је хетерогена и етнички и у односу на завичај из којег долазе становници општине. Поред очувања привредне структуре и подршке инфраструктури, ми смо посвећени и очувању националног идентитета заједница које живе на овим просторима. Због тога смо уложили велика средства у све оне сегменте који су неопходни да би тај идентитет био очуван. Сарађаујемо врло блиско и са месним заједницама, јер су оне предуслов за очување оне врсте амбијетна који смо имали не само у Врбасу, него у целој Војводини. Тај амбијент јесте вишејезички, вишеетнички, вишеверски и вишекултурални“, истакао је Пајтић.

РИК

ПИК

Општина Врбас