Директор „Железница Србије“ посетио Врбас

Генерални директор „Железница Србије“ и функционер СНС Драгољуб Симоновић, са сарадницима, посетио је Врбас данас железничку станицу у Врбасу и том приликом најавио реконструкцију пруге на Коридору 10. 

„На овој прузи радићемо ремонт 43 километра, за брзину од 120 километра на сат, а преговарамо са мађарском железницом да обавимо комплетан ремонт пруге у вредности од 870 милиона евра. Остаје да урадимо оно што се тиче само нас, а то је да уредимо станице, да особље учинимо бољим и прилагодимо наше потребе корисницима, уз помоћ локалне самоуправе. Надам се да ћемо убудуће имати бољу сарадњу са општином Врбас, с обзиром на то да је до сада није ни било“, изјавио је Симоновић. „Железнице Србије“ добиле су захтев да се отвори ново железничко стајалиште Бачком Добром Пољу, али је Драгољуб Симоновић рекао да тај подухват неће моћи да буде остварен у овој години. „Потребно је да општина Врбас изгради приступне путеве, а ми затим да урадимо оно што путници од нас очекују. Добром сарадњом са локалном самоуправом биће могуће да тај захтев буде испуњен у наредном периоду“, рекао је Симоновић.

Пројекат формирања станице у Бачком Добром Пољу коментарисао је и др Братислав Кажић, први на листи кандидата коалиције око СНС, оцењујући га веома важним, али и не брзо изводљивим. „Иницијатива грађана је покренута, али цео пројекат није једноставан. Мора да се испоштују одређена процедура да би се то остварило, од онога што је одговорност локалне самоуправе до онога што треба да ураде институције на дрђавном нивоу. Ми смо управо довели људе из тих институција у Врбас да виде какви су услови за реализацију тог пројекта, и у наредном периоду радићемо на његовој реализацији“, рекао је др Кажић.  

РИК

ПИК

Општина Врбас