СПС – ПУПС – ЈС – СВМ – УК за повратак достојанства Врбасу

Душан Бајатовић, шеф изборног штаба коалиције СПС – ПУПС – ЈС – СВМ – Удружење Крајишника, најавио је данас у Врбасу победу на локалним изборима 13. октобра, „јер листа коју носи Ивица Дачић има посебан квалитет, а уз традиционалне партнере СПС, ПУПС и ЈС, нова снага су СВМ и Удружење Крајишника“.

„Намера ове коалиције је да се позабави проблемима у општини Врбас. Циљ нам је вратимо достојанство граду Врбасу, некада великом индустријском центру, да повразимо квалитет живота. Ово што сада видимо у Врбасу су трагови некадашање снаге и угледа и нема разлике између гладног и незапосленог Србина, Мађара или Крајишника, а сви они ће најбоље штитити свој идентит, језик и културу, ако буду запослени, ако живе достојанствено. 'Јак тим за јак Врбас' радиће на оживљавању привреде, уз борбу за права радника, сељака и пензионера, али пре свега младих људи. Морамо успоставити снажнији осећај солидарности, ако треба и осећај за бунт, јер желимо да бранимо интересе грађана и државе. Врбас поново мора окупити политичку, економску и моралну елиту, коју је некада имао и позајмљивао Војводини и Србији, како би направили нови план за опоравак и развој Врбаса“, рекао је Бајатовић. Он је истако да се морају пронаћи инвеститори за мале и средње погоне, а уколико поверење грађана буде на страни на листе Ивица Дачић - СПС – ПУПС – ЈС – СВМ – Удружење Крајишника, остварење таквих идеја је сасвим реално.

Према речима Бајатовића, сарадња СПС-а и СВМ-а је „веома добра на свим нивоима и и даље иде узлазном путањом, а таква би у будућности требала да буде и сарадња са Удружењем Крајишника“. Бајатовић је оценио да је досадашњи ток кампање био углавном позитиван, без много негативних елемената и притисака, и позвао све учеснике у изборној трци да наставе са фер кампањом. 

Конференциији за медије присуствовали су Срђан Кружевић, председник ПО ЈС, Марјана Мараш, председница ОО СПС, Мирослав Шпановић, председник ПО ПУПС, Антон Гуљаш из СВМ, и Миле Боснић, председник Удружења Крајишника Србије. 

РИК

ПИК

Општина Врбас