ЛДП и ЛСВ за праву аутономију Војводине

Локални одбор Либерално демократске партије био је у среду домаћин седнице Покрајинског одбора ове партије, којом је председавао председник Душан Мијић. Седници је присуствовала и Јудита Поповић, посланица ЛДП у Скупштини Србије.

„У центру напих интересовања су активности обе странке наше коалиције, ЛДП и ЛСВ. Сматрамо да је значајно поставити питање зашто је Врбас у последњих 20 година пропао и назадовао и који је то био систем који је омогућио да општина пропада. У већини случајева се криви приватизација, али ми мислимо да је то што је Војводина изгубила ингеренције и да је централистичка власт наставила руинирањем политичког и економског живота у Војводини и Врбасу. У центру наше кампање је однос према Војводини и однос према Врбасу и важно је да се кроз пуну аутономију врате све ингеренције. Такође, мора се повести и разговор о одговорности за осиромашење читавог региона“ рекао је Мијић.

„Наша коалиција је алтернатива свему осталом што данас чини власт, не само на републичком него и на локалном нивоу. Очекујемо да ЛДП и ЛСВ остваре добар резултат и иако су до сада били у власти, били су мањински део који је покушавао да утиче на одлуке које су доношене. Показали су одређену зрелост и да би смо реалније утицали на неку будућу власт, потребна нам је и реалнија снага, па зато и очекујемо подршку грађана, јер ми јесмо алтернатива“, рекла је Поповић. 

РИК

ПИК

Општина Врбас