СДПС за бољи положај жена

Др Сузана Пауновић, директорка Канцеларије за људска права и председница Одбора за социјалну политику СДПС, посетила је канцеларију ОО СДПС и разговарала са активисткињама о положају жена у Врбасу.

„Разговрало се о већем учешћу жена у јавној политици у Врбасу. СДПС се залаже да се женама у Врбасу мора обезбедити могућност да одлучују и дају допринос у креирању свих политика који се тичу живота у Врбасу. Чланице СДПС-а су изнеле проблеме са којима су сусрећу жене у Врбасу, у породици, радном месту, могућности да се деци обезбеде боравак у вртићу у складу са радним временом, као и о проблемима самохраних родитеља“, рекла је Пауновић.

СДПС је покренуо иницијтива за оснивање Службе за подршку породицама у Врбасу, коју ће формирати општина Врбас. „Ова служба ће у Врбасу помагати породицама које се суочавају са различитм проблемима у фукционисању. Породица која има брачни проблем, проблем са васпитавањем детета, или проблем са остваривањем заштите за жртву породичног насиља у овој служби мора наћи одговоре на сва питања и добити потребну подршку“, рекла је Пауновић.

РИК

ПИК

Општина Врбас