СНС: Тражимо решења заједно са пољопривредницима

Српска напредна странка организовала је данас трибину посвећену пољопривреди на којој је главни гост био Данило Голубовић, државни секретар у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде. Ова тема изазвала је пажњу бројних пољопривредних произвођача из свих места општине Врбас, а највише пажње изазвао је поступак издавања државне земље у закуп и нове мере Владе Србије предвиђене за ову област.

„Људи из СНС-а који су у Влади Србије стално су на терену и покушавају да виде какви су ефекти мера који се спроводе у последњих годину дана и шта је оно што треба да учинимо. Желимо да пренесемо пољопривредницима колико је битно да локална власт има адекватну везу са Министарством пољопривреде и која разуме проблеме у овој области. Слушамо предлоге произвођача и заједно са њима тражимо решења, све зарад развоја локалних средина“, рекао је Голубовић. Он је истакао да је СНС одговорна власт која се бори против корупције, а последњих годину дана се видело колико је она захватила и пољопривреду.

Говорећи о изостанку сагласности на програм издавања државне земље у закуп у општини Врбас, Голубовић је истакао да тај поступак тражи одређену процедуру и поштовање правила. „После примања предлога програма из општине Врбас тражили смо да се сачине одређене допуне, како би све било у складу са законом. С обзиром да је у питању дуготрајна процедура, испало је да се ради о некаквој предизборној кампањи, што је нетачно, а што то неко користи на тај начин и у те сврхе, то није наш проблем већ тих који то раде. Захтевамо да процедура буде испоштована до краја и чим буде формирана нова Скупштина општине и отклоне се недостаци, упутићемо сагласност и спровести програм издавања земље у закуп“, рекао је Голубовић.

Др Братислав Кажић, први на листи кандидата коалиције око СНС, истакао је да су проблеми у вези са пољопривредом и издавањем државне земље у закуп дуготрајни, и да СНС својим озбиљним приступом жели да их што пре реши. „Слушамо наше пољопривреднике и правићемо договоре са њима. Посета државног секретара доказ је да желимо да на прави начин решимо те проблеме, на корист оних који се баве земљорадњом“, рекао је Кажић. 

РИК

ПИК

Општина Врбас