Форум жена СПС: „Јаке жене за јак Врбас – до победе“

Форум жена Социјалистичке партије Србије организовао је трибину на којој je др Дијана Вукомановић говорила на тему „Жена у савременом друштву“, проф. др Бранислава Белић на тему „Жена и породица, проблеми у запошљавању и родна равноправност“, док је Радмила Иванек говорила о реформама у области здравства.

Дијана Вукомановић, потпредседница СПС, истакла је да су се чланице ове странке окупиле како би разговарале о ономе што су политичке, али и типично женске и животне теме у Врбасу и Војводини, „о положају жена у друштву, економији, политици, породици,  односно о свим аспектима женског живота и женског ангажмана“. „Причале смо и о законодавном аспекту и колико се унапређују женска људска права. То је читава лепеза права и то су, пре свега, радна и здравствена права, као и питања равноправности“, рекла је Вукомановић.

Председница ОО СПС Марјана Мараш подсетила је на паролу ове странке на предстојећим изборима, а то је „Јак тим за јак Врбас“. „Ова конференција се одржава под мотом 'Јаке жене за јак Врбас – до победе'. Сигурни у нашу победу и мислим да смо је већ остварили. Жене су свакако допринеле изузетном резултату који смо остварили пре годину дана и сигурна сам да ће жене и млади допринети нашој победи и на локалу“, истакла је Мараш.

Мараш је оценила да су напади на Душана Бајатовића, којих је последњих дана у медијима све више, а везани су за пословање „Србија гаса“, покренути с намером да се шеф изборног штаба СПС облати и заустави раст рејтинга СПС-а. „Не постоји други повод за нападе на Бајатовића него то што је он шеф нашег изборног штаба, што је са нама и што смо ми сигурни у победу. Можемо то да тумачимо и тако што је Бајатовић успео да вођењем одговорне социјално – економске политике спаси низ наших предузећа. Можемо и да поставимо питање да ли је он мета ових напада због приближавања Србије и Русије и због тога што се највећи део руског капитала у нашу државу улаже управо преко Србијагаса“, рекла је Мараш.

Иначе, у ОО СПС одржана је седница изборног штаба којом је председавао Душан Бајатовић, шеф ИО. Из партије је саопштено да су „договорене су даље активности у изборној кампањи пред локалне изборе за одборнике Скупштине општине Врбас и конкретна задужења за организацију и припрему завршне конвенције Коалиције Ивица Дачић, СПС, ПУПС, ЈС, СВМ и Удружење Крајишника, која се планира за 5. октобар у Врбасу“.

РИК

ПИК

Општина Врбас