Линта позвао Крајишнике да гласају за коалицију око СНС

Народни посланик Миодраг Линта боравио је у Врбасу и испред Коалиције удружења Срба, који су родом и пореклом из Хрватске и БиХ, пружио подршку коалицији окупљеној око СНС. Линта је на конференцији за новинаре, напоменуо да је једна од чланица коалиције чији је он председник је Удружење Крајишника „Крајина“ из Врбаса, на челу са Гораном Николашем.

„Наша коалиција је заједно са Удружењем Крајишника 'Крајина' имала пре 11 месеци састанак у локалној самоуправи са тадашњим помоћником председника општине и председником Комисије за доделу назива улица Мирком Копривицом, када смо задражили да једна улица у Врбасу понесе назив Крајишка, али одговор нисмо добили до данас. Копривица је члан ОО СПС, странке која је недавно потписала споразум са некаквим Удружењем Крајишника, са циљем да се прикупе јефтини политички поени“, рекао је Линта. Он је појаснио да Коалиција удружења Срба има потписан стратешки споразум са СНС на републичком нивоу, „јер је то једина странка која је препознала проблеме ове популације“.

„Удружење Крајишника које је потписало коалициони споразум са СПС-ом није наша чланица и броји јако мали број чланова. Они кроз споразуме са појединим политичким партијама покушавају да изборе неку позицију за себе и људе око себе. То је удружење које у претходном периоду није ништа учинило за наше људе и сматрам да је то злоупотреба Крајишника од стране појединаца, а ни СПС, кроз пример око наше иницијативе за доделу назива улице, видимо да није учинио много за нас“, рекао је Линта. Он је позвао све грађане општине Врбас који су родом и пореклом из Хрватске и Босне и Херцеговине да на изборима дају свој глас коалицији окупљеној око СНС.

Иначе, синоћ је председник Градског одбора СНС Нови Сад Милош Вучевић изјавио је да очекује да ће та странка остварити победу на локалним изборима у Врбасу. Вучевић је, после седнице Окружног одбора СНС за Јужну Бачку којом је председавао у Врбасу, рекао да не жели да лицитира да ли ће победа напредњака бити таква да ће моћи самостално да формирају власт, али је рекао да је сигурно да ће СНС у преузети власт у Врбасу. „Сигуран сам да ћемо остварити добар изборни резултат, поготово ако га поредимо са резултатом оствареним на прошлим локалним изборима у Врбасу, јер сам уверен да ћемо освојити двоструко, да не кажем и троструко више гласова", рекао је Вучевић.

РИК

ПИК

Општина Врбас