СДПС промовисала идеје за развој заједнице

SDPS Vrbas

Социјаледмократска партија Србије интезивирала је ових дана активности у кампањи за локалне изборе у општини Врбас, заказане за 13. октобар 2013. године. Ова партија на изборе излази у коалицији са Српском напредном странком.

Народне посланице СДПС-а у Скупштини Србије Весна Милекић, чланица Одбора за културу, и Мирна Косановић посетиле су Врбас и разговрали са члановима ОО СДПС о проблемима града. Као деценијски проблем, „СДПС Србије види запуштено позориште и настојаће да се позориште што пре изгради“. Весна Милекић је истакла да „без културе нема ни друштвеног живота, ни кретања идеја, ни развоја града“. Она је рекла да ће СДПС, уколико буде имао прилику, „као једно од главних задатака поставити изградњу позоришта“.

Председница Одбора за образовање СДПС Милена Бићанин и народни посланик др Иван Бауер посетили су једну оОШ “20. октобар” у Врбасу. Директор школе Славомир Колашинац упознао је госте са развојем и радом школе, и плановима за даљи период и начинима модернизације образовања. Он је разменио искуства са Миленом Бићанин, дугогодишњом директорком ОШ “Дринка Павловић” и чланом Градског већа града Београда за културу. Бићанин је истакла да је образовање „један од стубова друштва и да се у складу са друштвеним променама морају наћи начини за ефикасно образовање“. 

Директорка Канцеларије за људска и мањинска права Сузана Пауновић, председница Одбора за социјалну политику СДПС, представила је у Врбасу једну од иницијатива СДПС – оснивање фондације “Србија за децу”. „СДПС се залаже за доношење закона којим ће бити отворена могућност за оснивање фондације, чија би сврха било повећање наталитета, оснаживање породица са већим бројем деце, подршка самохраним родитељима и породицама у малим и руралним срединама, као и деци без родитељског старања“, рекла је Пауновић. Она је истакла да би циљеви фондације били остваривани кроз помоћ наведеним породицама у новцу, стварима, као и могућностима за бесплатно коришћење културних, образовних, спортских и других садржаја.

РИК

ПИК

Општина Врбас