СНС ће радити на јачању економије

„Одлазећа власт, на челу са Демократском странком, уместо да решава постојеће проблеме, узроковала је нове“, рекла је на конференцији за медије Јелена Будимировић, народна посланица из редова Српске напредне странке. Она је заједно са Катицом Вијуг, колегиницом из Скупштине Србије, обишла активисте СНС у Врбасу. 

Један од већих проблема у општини Врбас, додала је Будимировић, је незапосленост, која са собом повлачи и ниску стопу наталитета, као и одлазак младих у веће градове у потрази за бољим животом. „Према подацима НСЗ, у општини Врбас има око 12.000 незапослених. Према последњем попису из врбаске општине емигрирало је 3.000 становника. Ови подаци не иду у прилог борби против беле куге, због које у Србији сваке године, фигуративно речено, нестане један град величине Врбаса. Поражавајући је податак да је из општинског буџета издвојено само 150.000 динара на годишњем нивоу за помоћ родитељима новорођенчади, као и да је ребалансом буџета скинута ставка од три милиона динара помоћи самохраним родитељима. Такође, буџетска помоћ социјално угроженима смањена је са 18 на 10 милиона“, рекла је Будимировић.

Тим људи из СНС, окупљен око првог на изборној листи СНС др Братислава Кажића, озбиљно ће приступити решавању свих поменутих проблема, нагласила је Будимировић.

Катица Вијуг је позвала грађане да подрже ову странку на локалним изборима, као што су то учинили у Косјерићу, Земуну и Ковину. Она је додала и да СНС неће нудити грађанима „куле и градове“, нити ће куповати гласове огревом и животним намирницима. „Грађани желе промене које воде ка праведнијем друштву и квалитетнијем животу појединца и заједнице. СНС ће радити на јачању економије, привлачењу страних инвеститора и запошљавању“, рекла је Вијуг.

РИК

ПИК

Општина Врбас