СНС: Можемо створити услове за развој

Весна Марковић и проф. др Александра Томић, посланице Српске напредне странке у Скупштини Србије, посетиле су данас локални одбор ове странке у Врбасу и пружиле подршку кандидатима коалиције коју предводи СНС на предстојећим локалним изборима. У разговору са новинарима оне су оцениле да Врбас има реалне шансе за развој, али је потребно убрзати разне пројекте чија ће реализација створити шансе за бољи живот грађана.

„Имамо информације да локална самоуправа није показала довољан степен организованости да привуче одређене инвестиције. Један пројекат се провлачи већ дуги низ година и трајаће и наредне две или три, а од велике је важности и за Врбас и за Србију. Ради се о пројекту чишћења Великог бачког канала и овакви пројекту привлаче инвеститоре и доносе бенефите локалним заједницама. Управо је неорганизованост довела до кашњења реализације пројекте чишћења канала. Ако знамо да у општини Врбас има 12.000 незапослених лица, јасно је да имамо локалну власт која није у стању да обезбеди нове инвестиције и представе општину Врбас као интересантну дестинацију за улагаче“, рекла је Томић. Она је истакла да СНС има план са којим излази пред грађане, утемељен на организационим способностима у привлачењу страних инвестиција.

„Инсистирамо да новом законском регулативом поједноставимо поступак прибављања дозвола и сагласности. У финансијском делу циљ нам је да пореским олакшицама и бенефитима које нуде локалне самоуправе брже и лакше уведемо инвеститоре у посао. Врбас има предност у овим стварима, посебно због изузетног положаја. Садашња власт није дорасла таквим задацима и СНС је спремна да реформама убрза ове процесе и створи услове за развој. Имамо кандидате који се могу носити са овако великим задацима и решити их“, рекла је Томић.       

РИК

ПИК

Општина Врбас