СПДС за снажнију подршку пољопривредницима

Александар Јанковић, председник одбора за пољопривреду Социјалдемократске странке Србије, и Вељко Ковачевић, повереник ове партије за општину Врбас, посетили су јуче у оквиру кампање за локалне изборе 2013, газдинство Михаља Баланга, произвођача поврћа.

Овом приликом представници СДПС обећали су помоћ пољопривредним произвођачима у њиховим пројектима унапређења производње и лакшег пласирања производа на тржиште. „Пољопривредницима су потребне субвенције и локална самоуправа мора направити програм развоја пољопривреде. Раније су свој допринос у помоћи пољопривредницима имале инфо канцеларије и наш је циљ да се оне што пре врате у функцију. У нашој мисији унапређења привреде и побољшања стандарда грађана циљ нам је доћи до сваког газдинства и пружити помоћ свим пољопривредним произвођачима“, рекао је овом приликом Ковачевић.

Важност едукације пољопривредника апострофирао је и Александар Јанковић, председник одбора за пољопривреду СДПС. „Повртари су у тешкој ситуацији. Новац се одвајао са разне области, али не и за њихову делатност. Често долазе у ситуацији да не могу да наплате свој труд и рад и то се мора мењати“, рекао је Јанковић.  

РИК

ПИК

Општина Врбас