Црногорска партија и Војвођанска партија прикупљају потписе

Црногорска партија и Војвођанска партија почеле су данас са прикупљањем потписа за оверу листе кандидата за одборнике у Скупштини општине Врбас, који ће се бирати на локалним изборима 13. октобра.  Потписи су прикупљани у центра града и у просторијама ОО Црногорске партије у Улици Маршала Тита 50. Подршку активностима ове коалиције данас је пружио и Александар Оџић, председник Војвођанске партије.

„Наша листа ће се звати 'За Војводину – уједињени у различитости', што је и мото Европске уније. Залажемо се за и промовисаћемо у кампањи веће учешће локалних самоуправа у одлучивању и преузимању одговорности, за шта је потребно да на локалу остане много више средстава него што је сада случај. Морамо изменити тај зависни положај локалних самоуправа у односу са републичком влашћу, а онда више неће бити ових прекомпоновања и компоновања локалних власти. До тога управо долази зато што сада нису у стању да самостално функционишу и одржавају систем и све оно што је потребно за једну успешну локалну самоуправу. Зато се залажемо за потпуну децентрализацију“, рекао је Оџић.

Председник ВП позвао је грађане да дају подршку листи кандидата коалиције ЦП – ВП, истичући да ће се потписи сакупљати и у недељу, 22. септембра од 09.00 до 13.00 часова, у канцеларији ОО ЦП у Улици Маршала Тита 73.

РИК

ПИК

Општина Врбас