2017. децембар - ИЗБОРИ ЗА САВЕТЕ МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

125 кандидата за чланове савета МЗ

125 кандидата за чланове савета МЗ

26.12.2017.

Комисија за спровођење избора за савете месних заједница донела је решење о утврђивању листе кандидата. Избори за...

Избори за савете МЗ заказани за 31. децембар

Избори за савете МЗ заказани за 31. децембар

01.12.2017.

  На основу члана 23. Одлуке о месним заједницама на територији општине Врбас, Марјана Мараш, председница Скупштин...

Коалиција Ослободимо Врбас: Не треба Врбасу срамотна кампања

Кандидати листе Ослободимо Врбас, коју чине чланови Демократске странке, Социјалдемократске странке и Лиге социјалдемократа Војводине, осудили су данас дистрибуцију непотписаног летка у којем су први са листе ове коалиције, Драган Стијеповић и Марио Мажар, оптужени за злоупотребе и енормно богаћење током вршења власти пре четири године. Оцењујући да се ради о срамотној кампањи, незапамћеној у Врбасу, они су оптужили активисте СНС за дељење овог материјала.

"Поделили су летке са бесрамним лажима о нашим кандидатима, Драгану Стијеповићу и Марију Мажару. Док се они крију иза имена свога лидера Александра Вучића, ми се не стидимо наших кандидата, породичних људи са правим дипломама, са чистим радним биографијама, и напад на њих је напад на све кандидате листе Ослободимо Врбас. Не желимо да живимо у лажи и зато смо листи дали име Ослободимо Врбас, да град ослободимо од лажи, бахатости и некомпетенције", рекао је најављујући конфенренцију за медије Милан Станимировић, један од кандидата ове коалиције.

Драган Стијеповић захвалио се свим људима који су му након појаве летка пружили подршку, истичући да су се са њим солидарисали и кандидати са других листа које учествују на изборима. "Очекивали смо да се овако нешто може десити. Колико год смо се трудили да неке ствари држимо ван јавности, зарад мира у граду, дошли смо у ситуацију да о томе морамо говорити. Када немате ништа друго да кажете, онда се прибегава оваквим стварима. Позивали смо власт да каже шта смо нечасно урадили за време мандата, али тај одговор никада није стигао, чак ни Државна ревизорска комисија, која је вршила контролу шест месеци у локалној администрацији, није против нас поднела ни прекршајну пријаву и опомену, а не позвала нас на кривичну одговорност. Исто је било и са Антикорупцијским тимом које је оформљен да би се испитала власт у периоду од 2009. до 2013. године. Онај који је написао да смо украли по пет милиона евра, себе ставља као саучесника у цео случај јер га није пријавио јавном тужилаштву", рекао је Стијеповић.

Он је истакао да му је пре пар месеци СНС нудила да пређе у њене редове, а када је одбио понуду, претворен је у криминалца, "највећег у историји града". "Данас сам у полицији хтео да поднесем пријаву против НН лица, али је јавни тужилац одмах оценио да нема елемената за кривично гоњење и да могу само да предам приватну тужбу против тачно одређеног лица. Хтели смо да активирањем полиције на овом случају пошаљемо сигнал да нема места оваквим стварима, ми морамо да живимо заједно и после избора, али није било разумевања за тако нешто", рекао је Стијеповић.

Кандидати листе Ослободимо Врбас позвали су грађане да у недељу, 23. априла, изађу на изборе и заокруже број 5.

РИК

ПИК

Општина Врбас