2017. децембар - ИЗБОРИ ЗА САВЕТЕ МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

125 кандидата за чланове савета МЗ

125 кандидата за чланове савета МЗ

26.12.2017.

Комисија за спровођење избора за савете месних заједница донела је решење о утврђивању листе кандидата. Избори за...

Избори за савете МЗ заказани за 31. децембар

Избори за савете МЗ заказани за 31. децембар

01.12.2017.

  На основу члана 23. Одлуке о месним заједницама на територији општине Врбас, Марјана Мараш, председница Скупштин...

СПС анкетирао грађане општине Врбас

Марјана Мараш, председница ОО СПС, представила је данас јавности резултате анкете коју је ова странка спровела на узорку од 1.500 грађана, страначки неопредељених.

"Чак 57,4 одсто анкетираних грађана изјаснило се да приоритет локалне власти у наредном треба да буде довођење нових инвеститора, њих 54,5% сматра да то треба да буде уређење Великог бачког канала, а за 53,3% приоритет јр завршетак канализације. Њих 47,58% сматра да је најважније побољшање здравствених услуга, док реконструкцију тротоара као важним види 33% анкетираних грађана", рекла је Мараш.

Према њеним речима, анкетирани грађани нису чланови странака и постављана су им питања о раду локалне власти, проблемима са којим се сусрећу и којим редом их треба решавати. "Највећи проблеми у месним заједницама, према реузултатима, су незапосленост и лош квалитет воде, следи недостатак канализационе мреже, затим лоше здравствене услуге и на крају проблем паса луталица", рекла је Мараш и додала да су грађани имали и могућност да оцењују рад странака на локалу, оценама од 1 до 5.

"СПС је оцењен просечном оценом 3,75, следи СНС са 3,27, коалиција Ослободимо Врбас (ДС, СДС и ЛСВ) са 2,5,  и СРС са оценом 2. Анкета је заправо припрема за то на шта се као партија морамо фокусирати и покушати да решимо. Грађани су говорили само о локалним проблемима, и у том смислу смо направили наш план рада. Желимо да се ухватимо у коштац са проблемима и да их решавамо", истакла је Мараш.

Др Милан Миловић, секретар ОО СПС, говорио је о решавању проблема у здравству. "Успостављање добре координације између примарне и секундарне здравствене заштите је веома важно, и то подразумева бољу сарадњу Дома здравља и Опште болнице. Треба радити на томе да се скрате многе листе чекања на прегледе, да се успостави рад неких специјалистичких амбуланти на примарном здравственом нивоу, које Дом здравља тренутно не нуди, а све је то могуће имати уз подршку локалне самоуправе и Опште болнице. У најави постоји и поновно спајање домова здрвља и болница, што би био корак напред. Пре пар година направили смо грешку гашењем здравствених центара и посебним формирањем домова здравља, апотеки и болница, и уколико поново поново успоставимо јединствени систем, грађани би имали вишеструку корист. Скратиле би се многе процедуре на које се сада чека месецима", рекао је, између осталог, Миловић.

РИК

ПИК

Општина Врбас