2017. децембар - ИЗБОРИ ЗА САВЕТЕ МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

125 кандидата за чланове савета МЗ

125 кандидата за чланове савета МЗ

26.12.2017.

Комисија за спровођење избора за савете месних заједница донела је решење о утврђивању листе кандидата. Избори за...

Избори за савете МЗ заказани за 31. децембар

Избори за савете МЗ заказани за 31. децембар

01.12.2017.

  На основу члана 23. Одлуке о месним заједницама на територији општине Врбас, Марјана Мараш, председница Скупштин...

Понављање избора на једном бирачком месту у Врбасу

Републичка изборна комисија (РИК) одлучила је да се гласање за председника Србије понови у уторак, 11. априла, на осам бирачких места на којима право гласа има 9.851 бирач. Једно од ових места налази се и у општини Врбас.

Уз Врбас, одлуком РИК-а, гласање ће бити поновљено на по једном бирачком месту у Краљеву, Панчеву, Вршцу, Тополи, Зрењанину, Бачкој Паланци и београдској општини Звездара. Комисија је донела одлуку о одређивању облика, изгледа, боје и садржине гласачког и контролног листића за поновљено гласање 11. априла.

Гласачки листићи ће се штампати на хартији лед сиве боје док ће контролни листић за проверу исправности гласачке кутије бити штампан на хартији резедо боје. Листићи ће бити штампани с једном, две, три или четири језичке варијанте у два формата, А4 и А3. РИК је утврдио да ће укупно бити штампано 9.900 гласачких листића, од којих 49 служи за резерву, што представља 0,5 одсто од коначног броја бирача на бирачким местима на којима ће гласање бити поновљено.

Редослед кандидата на листићу за поновљено гласање биће исти као и на изборима одржаним 2. априла. Бирачка места на којима ће гласање бити поновљено у уторак, 11. априла, биће отворена од 7.00 до 20 часова.

РИК

ПИК

Општина Врбас