2017. децембар - ИЗБОРИ ЗА САВЕТЕ МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

125 кандидата за чланове савета МЗ

125 кандидата за чланове савета МЗ

26.12.2017.

Комисија за спровођење избора за савете месних заједница донела је решење о утврђивању листе кандидата. Избори за...

Избори за савете МЗ заказани за 31. децембар

Избори за савете МЗ заказани за 31. децембар

01.12.2017.

  На основу члана 23. Одлуке о месним заједницама на територији општине Врбас, Марјана Мараш, председница Скупштин...

Александру Вучићу 54,53 одсто гласова изашлих бирача у општини Врбас

Према првим незваничним резултатима које је саопштио Изборни штаб ОО Српске напредне странке, највише гласова за председника Србије у општини Врбас освојио је Александар Вучић - 54,53 одсто. Право гласа имало је 35.917 пунолетних грађана општине Врбас, а гласало је 62,1 одсто бирача.

"Пре свега, желим да се захвалим грађанима општине Врбас који су препознали енергију Александра Вучића и пружили су подршку на изборима. Сигуран сам да ћше бити одличан председник Србије и оправдати сва наша очекивња. Нама овај резултат даје ветар у леђа за предстојеће локалне изборе. Очекујем да ће грађани општине Врабас и на локалним изборима 23. априла, гласати за листу Српске напредне странке, коју чине млади и способни људи, спремни за унапређење наше локалне заједнице", рекао је Милан Глушац из Изборног штаба СНС.

Из ове странке саопштено је да је кандидат Саша Јанковић освојио је 15,27 одсто, Лука Максимовић (Љубиша Прелетачевић – Бели) 9,17 одсто гласова, док је за кандидата СРС др Војислава Шешеља гласало 6,24 одсто бирача. Остали председнички кандидати имали су испод 5 одсто гласова.

РИК

ПИК

Општина Врбас