2017. децембар - ИЗБОРИ ЗА САВЕТЕ МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

125 кандидата за чланове савета МЗ

125 кандидата за чланове савета МЗ

26.12.2017.

Комисија за спровођење избора за савете месних заједница донела је решење о утврђивању листе кандидата. Избори за...

Избори за савете МЗ заказани за 31. децембар

Избори за савете МЗ заказани за 31. децембар

01.12.2017.

  На основу члана 23. Одлуке о месним заједницама на територији општине Врбас, Марјана Мараш, председница Скупштин...

Вук Јеремић представио програм у Врбасу

Председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој (ЦИРСД) Вук Јеремић рекао је синоћ у Врбасу да је одлучио да се кандидује за председника Србије "зато што држава иде у погрешном правцу и потребно је нешто променити".

Јеремић је Врбашанима поручио да његов програм садржи 60 конкретних мера које ће спровести у дело уколико добије подршку грађана. "То нису мере везане само за спољне послове, за безбедност и одбрану, већ и из других сегмената друштва и проблема са којим се сусрећемо. Одлучио сам да своје знање, искуство и међународне контакте ставим у функцију економског развоја и отварања нових радних места", рекао је Јеремић.

Говорећи о стању у СНС он је оценио да у борби која траје међу Вучићем и Николићем "испливавају елементи најгорег у једном друштву", опасни по цео систем. "Пред нама су два пута; један који води ка потпуној персонализацији државе, и други који води ка отварању шансе за нормалан живот. Уколико грађани не желе да и у наредних пет година буде зацементиран режим који имамо и данас, персонализован у једној особи, уколико желе да се супротсте онима који нас воде у пропаст, морамо да максимално подигнемо излазност у првом кругу. Ово су избори народа, ово нису избори у којима ће кључну улогу играти политичке партије", истакао је Јеремић.

"Нисам рекао ни једну ружну реч, нити упутио отровну стрелу према било ком опозиционом кандидату. То није случај и обрнуто, укључујући и Сашу Јанковића. Ја сам рекао и остајем при обећању – буде ли он у другом кругу избора безрезервно ћу га подржати и нећу постављати било какве услове. Волео бих да важи и супротно. Из неког разлога нисам још чуо да је то случај, али ја при свом обећању остајем. Ја нисам Вучић, испуњавам своја обећања“, нагласио је Јеремић.

Он је рекао да би било добро да постоји један фронт против власти, и да нема подела, али да се плаши да се не налазимо у ситуацији у којој је то могуће.

РИК

ПИК

Општина Врбас