2017. децембар - ИЗБОРИ ЗА САВЕТЕ МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

125 кандидата за чланове савета МЗ

125 кандидата за чланове савета МЗ

26.12.2017.

Комисија за спровођење избора за савете месних заједница донела је решење о утврђивању листе кандидата. Избори за...

Избори за савете МЗ заказани за 31. децембар

Избори за савете МЗ заказани за 31. децембар

01.12.2017.

  На основу члана 23. Одлуке о месним заједницама на територији општине Врбас, Марјана Мараш, председница Скупштин...

ДС, СДС и ЛСВ заједно на изборе у општини Врбас

Локални одбори Демократске странке, Социјалдемократске странке и Лиге социјалдемократа Војводине договорили су заједнички наступ на локални изборима у општини Врбас. Пред члановима и симпатизерима странака споразум коалиције која ће наступати под слоганом "Ослободимо Врбас", потписали су Александар Станојковић, Драган Стијеповић и Марио Мажар, председници општинских одбора ДС, СДС и ЛСВ.

"Грађани Врбаса заплашени су и уцењени, осиромашени и понижени, и морају имати нормалну опцију за коју ће гласати и која ће им, уместо празних обећања и лажи, понудити реална решења. Морамо их подсетити да су, када је ДС са патнерима водила нашу општину и земљу, сва ова предузећа радила, а рад општинске власти био је јаван и транспарентан. ДС је донела одлуку о уједињењу опозиције водећи се интересима грађана", рекао је Станојковић и позвао и остале опозиционе странке, групе грађана, удружења, НВО и појединце да се придруже савезу ДС, СДС и ЛСВ.

Мажар, председник ОО ЛСВ, поручио је грађанима да одбаце страх и храбро крену у промене. "Не желим да у мом граду људи не смеју да мисле. У овом моменту морамо заборавити све страначке разлике, збијемо редове и ослободимо Врбас. Ослободимо га од незнања, примитивизма, страха и безнађа. Не желим да Врбашани одлазе на робовски рад у Словачку, већ да раде и живе овде, животом достојним човека", рекао је Мажар.

"У претходне четири године суочили смо се са незнањем, демагогијом и неодговорном односу према грађанима. У то су нас уверили својим радом радом у јавним предузећима и установама. Грађани и удружења свих врста први су осетили удар локалне власти која им је ускратила средства, а затим се прелило на цело друштво; на запослене у образовању и другим областима, почеле су да касне плате, нестало је било каквих инвестиција. Наше оружје су идеја и визија, желимо да решавамо проблеме и зато морамо да станемо на пут оваквој власти. Без страха. Можемо да окупимо људе који су спремни да помогну, да обезбедимо логистику како би се урушени систем поново подигао. Не боримо за политичке партије већ за наш живот на локалу, живот са нашим пријатељима и комшијама", рекао је председник ОО СДС Стијеповић.

Коалција "Ослободимо Врбас" најавила је да ће наредних дана представити програм за који ће се залагати, као и тим људи који би уз Драгана Стијеповића, кандидата за председника општине, требао у случају победе на локалним изборима да преузме одговорност за вођења локалне самоуправе.

РИК

ПИК

Општина Врбас