2017. децембар - ИЗБОРИ ЗА САВЕТЕ МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

125 кандидата за чланове савета МЗ

125 кандидата за чланове савета МЗ

26.12.2017.

Комисија за спровођење избора за савете месних заједница донела је решење о утврђивању листе кандидата. Избори за...

Избори за савете МЗ заказани за 31. децембар

Избори за савете МЗ заказани за 31. децембар

01.12.2017.

  На основу члана 23. Одлуке о месним заједницама на територији општине Врбас, Марјана Мараш, председница Скупштин...

Покрет Доста је било започео кампању за локалне изборе

Позивом грађанима да им се придруже у пројекту смене власти и изградње општине Врбас која ће бринути о свим својим становницима, Покрет Доста је било започео је кампању за локалне изборе у општини Врбас.

Јован Радовић, председник локалног одбора Покрета ДЈБ, рекао је да грађани морају преузети одговорност и изаћи на изборе, јер је крајње време за заустављање пропадања Врбаса и осиромашења становништва. "Тражимо коалицију са грађанима. Наш је циљ да вршење власти приближимо грађанима, инсистираћемо на транспарентном управљању, како би грађаним имали увид у то шта се у општини Врбас ради. Позивамо грађане да нам се придруже и прате наш рад, да дају своје предлоге, сугестије, критике, јер дубоко верујемо у то да управо они морају директно да се укључе у решавање нагомиланих проблема, а не да их 'решавају' политичке газде из Новог Сада или Београд", рекао је Радовић и додао да Покрет ДЈБ не жели договоре и коалиције са другим странкама само зарад сигурног преласка цензуса.

"Сведоци смо да партије на власти врше притисак на грађане, пре свега на оне запослене у јавним предузећима, од њих се тражи да дају сагласност да ће гласати за владајућу странку, и зато желимо да охрабримо грађане да се одупру притисцима. Иако ће тога бити све више, грађани морају да се одбране од ових неморалних и противзаконитих притисака. Покрет ДЈБ се неће користити тим средствима, желимо да нам се придруже сви одговорни, храбри и истрајни, да преузмемо одговорност и поправимо много тога што се деценијама уништава", рекао је Слободан Бјекић, активиста ове политичке организације.

Чланови Покрета апострофирали су неколико проблема, попут загађеног канала, неуређене депоније, незапослености, незавршеног колектора, корупције или одлива становништва, као тачке којим ће се нова власт морати под хитно бавити, а који се не решавају већ десетак и више година, већ само служе свим досадашњим властима за изрицање лажних обећања.

Горан Рогановић, члан Покрета ДЈБ, најавио је да су транспарентност, заштита социјално угрожених грађана и рационализација радних места важан део програма за који ће се залагати Покрет. "Нико од грађана неће бити искључен са водоводне мреже, поготово ако су у питању социјално огрожени становници. Покушаћемо да усталимо зараде запосленима у јавним предузећима којима је оснивач општина Врбас, да зараде буду редовне, као и да унапредимо њихов положај", рекао је Рогановић.

РИК

ПИК

Општина Врбас